Tervetuloa puolustusvoimien järjestämään RUUTI 2008 harjoitukseen 10.-12.10.2008!

RUUTI 2008 -harjoitus on Raaseporin Komppanian tämän vuoden pääharjoitus. Harjoitus käynnistyy perjantaina Tammisaaressa. Osallistujat siirtyvät perjantai-iltapäivän ja -illan aikana Hankoniemellä sijaitsevalle Syndalenin ampumaleirialueelle, joka on RUUTI 2008 harjoituksen päätapahtumapaikka lauantaina ja sunnuntaina. Harjoituksen aluksi jaetaan maakuntajoukkojen valmiusvarusteet ja henkilökohtaiset aseet. Sitoumuslomakkeen allekirjoittavat saavat vaatevarusteet kotona säilytettäviksi. Kohdistettu nimikkoase jää harjoituksen jälkeen puolustusvoimien säilöön odottamaan seuraavaa harjoitusta.

Jo harjoituksen nimestä voi päätellä, että tässä harjoituksessa ei säästetä ruutia. Raaseporin komppanian pääaiheita RUUTI 2008 harjoituksessa lauantaina ovat ammunnat rynnäkkökiväärillä, kevyellä kertasingolla sekä 81 mm kranaatinheittimillä. Rynnäkkökivääreillä ammutaan sekä rata-ammunta että maastossa ryhmän puolustustaisteluammunta (valoisassa ja pimeässä). Lisäksi ohjelmaan kuuluu taisteluvälinekoulutusta (viesti- ja pioneerimateriaali) sekä henkeä pelastava ensiapu. Lauantaina koulutuksesta vastaavat taistelukoulutusyksikkö ja SPR. Rytinä jatkuu sunnuntaina, jolloin ohjelma pitää sisällään ryhmitys- ja taisteluharjoituksen. Siinä mielenkiintoa ja toden tuntuisuutta lisäävät harjoituksessa käytettävät taistelijan simulaattorit (TaSi).

Raaseporin Komppanian osalta harjoitus alkaa jo perjantaina, jolloin Uudenmaan Prikaatissa jaetaan reserviläisten kauan kaipaama maakuntajoukkojen henkilökohtainen valmiusvarustus. Myös Hiidenveden Komppanialla on samana viikonloppuna harjoitus Syndalenissa. Kun harjoitukseen on lauantaina tulossa lisäksi puolensataa reserviläistä tutustumaan maakuntajoukkojen toimintaan mahdollista liittymistä silmällä pitäen, tulee Syndalenin metsissä olemaan runsaasti toimintaa.

RUUTI 2008 harjoitus pidetään ulkona, joten osallistujien on syytä varata mukaan lämpimät välivaatteet. Jaettavaan varustukseen kuuluvat myös majoitusvälineet, joten niitä ei tarvitse varata mukaan. Harjoituksessa on myös mahdollisuus saunoa, joten osallistujien on hyvä ottaa mukaan saunavarusteet. Harjoitus päättyy sunnuntaina klo 17 mennessä.

Harjoitus on Hankoniemen Syndalenin ampumaleirialueella. Osoite on Tvärminnentie 860, Hanko.

Uudenmaan Aluetoimistossa harjoitusta valmistelee ja mahdollisiin kyselyihin vastaa majuri Martin Stenström, puh. 019 181 4051, sposti: martin.stenstrom (at) mil.fi.

Ajo-ohje Tammisaaren suunnasta:
- Aja Tammisaaresta Hangon suuntaan 25-tietä 15.8 km
- Käänny vasemmalle Koverharintielle, aja 3.6 km
- Käänny vasemmalle Tvärminnentielle, aja 1.6 km